Hrskava piletina sa susamom

19:55

Recept za Hrskavu piletinu
Potrebni sastojci:
  • 4 kašike kukuruznog brašna
  • 1/4 šolje brašna
  • 1/2 kašičica praška za pecivo
  • 50ml mlijeka
  • 1/2 kašičice soli
  • 1jaje
  • 1 bjelance
  • 500g pilećeg mesa po izboru
  • susam, oko 50g, po izboru
Priprema:
Pileće meso malo usitnite ili ga obradite po želji.Od kukuruznog brašna, brašna, praška za pecivo, mlijeka, soli, jaja i bjelanca umutite smjesu.U smjesu dodajte pola mjere susama. To je sasvim dovoljno. Ovu drugu polovinu ostavite za one koji baš vole susam.Svu piletinu stavite u ovu smjesu i ostaviti 5 do 10 minuta.Oni koji vole susam neka dodatno uvaljaju svako parče prije prženja ili pečenja.Pržite ako ste isjeckali male parčiće ili štapiće, a pecite ako su ti komadi veći.Poslužite hrskavu piletinu toplu.

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari