Krem srca sa lješnjakom i kikirikijem

23:56

Sastojci:
Srca:

  • 250 g šećera u prahu
  • 450 g brašna
  • 2 jaja
  • 15 ml ruma
  • pola praška za pecivo
  • 80 g mljevenih lješnjaka
  • 100 g margarina
Krem:
  • 60 g isjeckanog kikirikija
  • 1 kašika čokolade u prahu
  • 4 kašike meda

Priprema:
Margarin i šećer pjenasto umutiti. Dodati jaja,brašno, rum, lješnjake i prašak za pecivo. Dobro izraditi tijesto, razviti oklagijom na debljinu pola centimetra(0,5cm) i kalupom izvaditi srca(ili neki drugi oblik). Poredati ih u tepsiju i peći u rerni 25 minuta na 200*C. U činiji pomješati med, kikiriki i čokoladu u prahu. Ohlađena srca premazati filom i preklopiti drugim srcem. Ukrasiti i poslužiti.

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari